Home Nieuws Nieuwspagina

Masterclass Aandoeningen Cervicale Wervelkolom - Engelstalig

08 november 2023
Masterclass Aandoeningen Cervicale Wervelkolom - Engelstalig
Duur: 2 dagen
Ingangsniveau: Minimaal Algemeen FT
Investering: € 550,-
Deelnemers: algemeen fysiotherapeuten, manueel therapeuten
Dit betreft een Engelstalige cursus.

Samenvatting

Wegens herhalend succes organiseert SOMT University of Physiotherapy een praktische masterclass met expert Deborah Falla over behandeltechnieken van aandoeningen aan de cervicale wervelkolom, over de vooruitgang in wetenschappelijk onderzoek en hoe je dit in de kliniek toe kunt passen.

Inhoud

In deze masterclass wordt een vertaalslag gemaakt van huidige wetenschappelijke onderzoeken over stoornissen van de nek naar differentiaaldiagnostiek. We zullen ons vooral richten op aandoeningen van het musculaire systeem en de actieve stabiliteit.

Tijdens specifieke oefenprogramma’s behandelt en demonstreert professor Falla aandoeningen van de cervicale wervelkolom. Het is aangetoond dat deze specifieke oefentherapie voor de cervicale musculatuur nekklachten en hoofdpijn vermindert en de functie van inefficiënte musculatuur verbetert. De cursus zal bestaan uit lezingen en praktische oefensessies en zal zich richten op het aanleren van de benodigde “skills” voor het correct aanleren van de oefeningen.

Deze masterclass wordt gegeven door Deborah Falla, Zij heeft vele publicaties in gerenommeerde vakbladen op haar naam staan en spreekt regelmatig op internationale congressen. Een masterclass die je niet wilt missen!

Werkvormen

  • Hoorcollege
  • Werkcollege
  • Werkgroepen

Eindniveau

Na afloop zijn de deelnemers in staat tot:

  • Een goed begrip aanleren van de achtergrond van pijn en stoornissen bij patiënten met aandoeningen van de cervicale wervelkolom.
  • Klinische vaardigheden aanleren voor de herkenning van en her-training van de “motor control” problemen van in de cervico-brachiale regio.
  • Het ontwikkelen van een goed begrip van de geïntegreerde behandeling van articulaire, musculaire en neurogene systemen door een multimodale aanpak van manuele therapie, specifieke oefentherapie en uitleg aan de patiënt.

Docenten

Professor Deborah Falla, PhD
Chair in Rehabilitation Science and Physiotherapy, Director, Centre of Precision Rehabilitation for Spinal Pain at the University of Birmingham

Cursusdata

Woensdag 8 november 2023 van 09.00 - 17.00 uur
Donderdag 9 november 2023 van 09.00 - 17.00 uur

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd bij het Kwaliteitshuis Fysiotherapie (KNGF en Keurmerk) voor de registers Algemene Fysiotherapie en Manuele Therapie (12 punten).

Tijdsbesteding

Contactdagen: 2

Contacturen per dag: 6 uur

Locatie

SOMT University of Physiotherapy

N.B. Deze Lifelong learning activiteit vindt doorgang bij voldoende deelname. In geval van annulering worden inschrijvers tijdig op de hoogte gesteld.

Ben je lid van alumnivereniging VASTUS? Dan ontvang je 10% korting op alle LLL events.