Home Nieuws Nieuwspagina

Gespecialiseerde fysiotherapie bij kinderen met problemen in de zindelijkheid

15 april 2021
Gespecialiseerde fysiotherapie bij kinderen met problemen in de zindelijkheid

Duur: 1 dag
Investering: € 250,-
Deelnemers: Verplicht voor Kinderbekkenfysiotherapeuten met een aanvullende opleiding Kinderbekkenfysiotherapie die vóór 2013 zijn afgestudeerd. Daarnaast is deze dag ook gericht op alle kinderbekkenfysiotherapeuten met aanvullende opleiding die graag op de hoogte worden gebracht van de laatste ontwikkelingen.

Samenvatting

Ben jij voor 2013 afgestudeerd? Dan is deze scholing verplicht. In 2014 zijn er nieuwe richtlijnen verschenen op het gebied van kinderbekkenfysiotherapie. Deze scholing zorgt ervoor dat je weer voldoet aan de huidige eisen.

Inhoud

Sinds 2014 zijn op het gebied van de kinderbekkenfysiotherapie diverse richtlijnen (waaronder ICCS/ Rome IV) herschreven of aangepast. Het is van belang dat jij als kinderbekkenfysiotherapeut op de hoogte bent van deze richtlijnen, nieuwe literatuur en aanvullingen, zodat je ze kunt toepassen in de praktijk.

Deze dag behoort tot de aanvullende scholing om te voldoen aan de eisen van het addendum ‘Gespecialiseerde fysiotherapie bij kinderen met problemen in de zindelijkheid’ en is speciaal bedoeld voor collega’s die vóór 2013 zijn afgestudeerd.

Word bijgeschoold op het gebied van de kinderurologie, kinder-MDL, en SOLK. Daarnaast krijg je een update over de laatste ontwikkelingen binnen het domein van de bekkenfysiotherapie bij kinderen. Daarbij wordt uitgegaan van de International Children’s Continence Society (ICCS)-terminologie, herziene richtlijnen en recente literatuur. Leidraad voor deze dag is het ‘Addendum gespecialiseerde fysiotherapie bij kinderen met problemen in de zindelijkheid’.

Na afloop ben je in staat om bij het kind onderzoek en behandeling uit te voeren en om kinderen volgens de meest recente inzichten te begeleiden.

Docenten

Marieke van Engelenburg, Marc Benninga, Prof. Dr. P. Dik, Gert Dedel, Bregje Vriend

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd bij het KNGF/Keurmerk voor de registers Bekkenfysiotherapie, Kinderfysiotherapeut en het Beroepsgerelateerd deel (6 punten)

Eindniveau

  • De kinder- en bekkenfysiotherapeut is op de hoogte van de huidige ICCS-richtlijnen en overige ontwikkelingen op het gebied van de kinderurologie waarbij ook aandacht voor enuresis.
  • De kinder- en bekkenfysiotherapeut is op de hoogte van de Rome IV criteria en is op de hoogte van de overige ontwikkelingen op het gebied van de defecatie problematiek
  • De kinder- en bekkenfysiotherapeut is op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van buikpijn bij kinderen.
  • De kinder- en bekkenfysiotherapeut is op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de behandelingen binnen de kinderbekkenfysiotherapeutische praktijk

N.B. Deze Lifelong learning activiteit vindt doorgang bij voldoende deelname. In geval van annulering worden inschrijvers tijdig op de hoogte gesteld.

Tijdsbesteding

1 contactdag

Locatie

SOMT University of Physiotherapy

N.B. Deze Lifelong learning activiteit vindt doorgang bij voldoende deelname. In geval van annulering worden inschrijvers tijdig op de hoogte gesteld.
Ben je lid van alumnivereniging VASTUS? Dan ontvang je 10% korting op alle LLL events.

Alle betalingen van Lifelong Learning cursussen gaan momenteel op rekening.

Ja, ik meld mij aan!