Home Nieuws Nieuwspagina

Onderzoeksassistent - 16-24 uur

29 oktober 2022
Onderzoeksassistent - 16-24 uur

Heb jij interesse in wetenschappelijk onderzoek en wil jij als afgestudeerde fysiotherapeut ervaring opdoen in de geriatrische revalidatie zorg?

Wij zijn op zoek naar een parttime onderzoeksassistent die het EMPOWER-GR onderzoeksteam komt versterken. Dit project is een samenwerking tussen de Vrije Universiteit, Amsterdam UMC, Cordaan (geriatrische revalidatie zorg – GRZ) en Danone Nutricia Research.

Locatie: AMSTERDAM
FTE: 0,4 - 0,6


FUNCTIEOMSCHRIJVING

Onder geriatrische revalidatiepatiënten zijn ondervoeding en sarcopenie, ofwel lage spierkracht en spiermassa, veel voorkomend maar weinig onderkende problemen. Krachttraining in combinatie met eiwitsuppletie wordt aanbevolen om spiermassa en spierkracht bij ouderen te bevorderen. De haalbaarheid en werkzaamheid van deze interventie in de geriatrische revalidatiezorg moet echter nog worden vastgesteld. Dit onderzoeken we in de EMPOWER-GR studie met een randomized controlled trial (13 weken interventie, combinatie van 3x/week krachttraining en medische drinkvoeding 2x/dag).

Als project onderzoeksassistent werk je nauw samen met leden van het multidisciplinaire team van EMPOWR-GR (zowel senior als junior onderzoekers, behandelaren en artsen). Daarnaast assisteer je bij het uitvoeren van het onderzoek: informeren en werven van patiënten, afnemen van vragenlijsten, meten van spierkracht en spiermassa, plannen van metingen, data invoer enz. Omdat je veel in contact staat met patiënten en behandelaren, is het van belang dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt. Je kunt jezelf goed uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk.

Het project wordt begeleid door Prof. Andrea Maier, Prof. Carel Meskers en Dr. Janneke van Wijngaarden.


Jouw taken

 • Coördinatie en planning van het onderzoek samen met de promovendus op het project
 • Assistentie bij dataverzameling (spierkracht, spiermassa, vragenlijsten)
 • Assistentie bij data-analyse, -verwerking en rapportage
 • Geven van progressieve krachttraining

FUNCTIE-EISEN

 • Je hebt een afgeronde fysiotherapie opleiding en je zoekt werkervaring
 • Interesse in geriatrische revalidatie zorg
 • Sterke organisatorische vaardigheden
 • Goede beheersing van Engels
 • Vloeiend in Nederlands (spreken en schrijven)
 • Goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om in een interdisciplinair team te werken

WAT BIEDEN WIJ

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.310 (schaal 6) en maximaal €2.900 (schaal 6) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker 5 en staat open voor ten minste 0,4 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar i.v.m. het project. Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:

 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • mogelijkheid tot sparen van vakantiedagen
 • bijvoorbeeld voor sabbatical leave
 • goede en voordelige sportfaciliteiten

OVER DE VU

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. BIJ FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.
 


Over afdeling, instituut, project
Geef hier beknopt meer informatie/een beschrijving van de afdeling, instituut, project etc. Niet verplicht, wanneer deze ruimte niet gebruikt wordt dit blok verwijderen.

SOLLICITEREN

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van de onderstaande link uiterlijk 29 oktober 2022. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.  Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer hier!Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Laure Verstraeten
Functie: Promovendus
E-mail: l.verstraeten@vu.nl