Home Nieuws Nieuwspagina

Stagiaire Kinderfysiotherapie - 24 uur

13 april 2022
Stagiaire Kinderfysiotherapie - 24 uur
Wil jij binnen de gehandicaptenzorg ervaring opdoen bij het team fysiotherapie? Wil jij leren hoe je onze jonge cliënten onderzoekt, behandelt en begeleidt vanuit de hulpvraag van de cliënt? Dan is deze stageplaats perfect geschikt voor jou!

Lore Kind & Jeugd is voor kinderen en jeugdigen met een anders verlopende ontwikkeling, een (lichte tot ernstige) verstandelijke beperking of met een ernstig meervoudige beperking en hun ouders/netwerk. Je werkt op verschillende locaties in de omgeving van Helmond/Deurne waaronder een behandelcentrum voor kinderen van 0-6 jaar, een dagbesteding van kinderen vanaf 7 jaar en thuiswonende kinderen onder de 18 jaar.

Vakgroep paramedici

De focus van een kinderfysiotherapeut ligt met name op het onderzoeken, behandelen en begeleiden van onze jonge cliënten op basis van een diagnose en behandelaanvraag. Hierbij vertaal je de hulpvraag naar een concreet behandelplan zodat naasten (begeleiders, zorgcoördinatoren, cliëntvertegenwoordigers, familieleden en andere disciplines) de juiste voorlichting en advies krijgen én een bijdrage kunnen leveren aan de uitvoering van het behandelplan.

Daarnaast leer je de kinderen functies/vaardigheden voor het verbeteren van het zelfstandig functioneren. Je kunt kleine signalen oppikken, denken in kleine stapjes en verplaatsen in het welbevinden van de kinderen die je behandelt.

Zo maak jij het verschil

 • Je wilt jezelf graag ontwikkelen en bent nieuwsgierig naar de kinderen;
 • Je beschikt over sociale vaardigheden zoals empathisch vermogen en pikt kleine signalen op;
 • Jij past je manier van communiceren (verbaal en non-verbaal) en je werkwijze aan op het niveau van onze kinderen en het systeem;
 • Je kunt zelfstandig werken maar zoekt ook de samenwerking op met collega’s.

Welke talenten wil je ontwikkelen binnen deze doelgroep?

 • Je leert hoe je hulpvragen van kinderen en het gezinssysteem kunt inventariseren en analyseren en op basis daarvan een advies uit kan brengen;
 • Je leert doelgericht, systematisch en methodisch werken aan het perspectief van kinderen/jeugdigen vanuit een integrale benadering;
 • Je leert te functioneren als een professional (in een team) waarbij zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en visie op het vakgebied zichtbaar worden;
 • Je leert zelfstandig een behandel/begeleidingsplan op te stellen, uit te voeren middels het begeleiden van individuen en/of groepen en hiervan de voortgang en resultaten te evalueren;
 • Je leert mondeling en schriftelijk helder te rapporteren over bevindingen in een verslag dat getuigt van een doordachte visie, die in relatie staat tot de context van de organisatie en maatschappelijke actualiteit.

Welke talenten neem je mee?

 • Je hebt affiniteit met onze doelgroep;
 • Je volgt een WO opleiding in de richting kinderfysiotherapie;
 • Het is een pré als je in bezit bent van een rijbewijs en beschikt over eigen vervoer.

Wat bieden wij jou?

 • Een stageplaats vanaf februari 2022 voor minimaal 3 dagen per week (bij voorkeur voor de duur van een studiejaar), waarbij je in ieder geval op dinsdag werkzaam bent;
 • Een stagevergoeding conform cao Gehandicaptenzorg en daarnaast een reiskostenvergoeding;
 • Een stageplaats bij een marktgerichte organisatie met een duidelijke visie waarbij Loyaliteit, Ondernemerschap, Respect en Expertise de kernwaarden zijn.

Is je interesse gewekt?

Ben jij de stagiaire die enthousiast wordt van onze visie en onze stageplaats? Zie je het als een uitdaging om in onze dynamische omgeving stage te lopen? Dan nodigen wij je uit om via deze link je gegevens bij ons achter te laten.

Solliciteer hier!

Heb je inhoudelijke vragen? Jolijn van Hoeij (kinderfysiotherapeut) beantwoordt deze graag. Je kunt haar bereiken op telefoonnummer 06 30 31 30 58 (maandag tot en met vrijdag).

Heb je andere vragen? Neem dan contact op met Isabelle Fokkens van Recruitment. Zij is bereikbaar op maandagochtend, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend op het nummer 06  25 34 20 65.

Wij gaan graag zo snel mogelijk met jou het gesprek aan.