Home Nieuws Nieuwspagina

Studenten zeer tevreden over opleidingen SOMT

31 mei 2022
Studenten zeer tevreden over opleidingen SOMT

Studenten van SOMT University of Physiotherapy zijn in het academisch jaar 2021-2022 opnieuw zeer tevreden met hun opleiding. Dit blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), editie 2022.

In deze enquête werden 50 vragen aan de studenten voorgelegd, op 45 vragen waarderen studenten van SOMT hun opleiding hoger dan de benchmark (landelijk gemiddelde van alle deelnemende instellingen in het hbo en wo). Ten opzichte van vorig jaar scoort SOMT op alle thema's beter.

Download de factsheet met de NSE 2022 resultaten voor SOMT

Studenttevredenheid op basis van NSE

De NSE wordt jaarlijks gehouden onder studenten van universiteiten en hogescholen in het bekostigd en niet-bekostigd onderwijs. Bijna 300.000 hbo en wo-studenten (33,6%) hebben dit jaar hun mening gegeven. In totaal zijn 639 bachelor- en masterstudenten van SOMT (44%) op de uitnodiging ingegaan om de NSE 2022 in te vullen.

SOMT-studenten zijn vooral zeer te tevreden (scores ≥4,0 op een schaal 1-5) over de kernthema's:

  • Inhoud en opzet van hun opleiding
  • Aansluiting beroepspraktijk/loopbaan
  • Studiebegeleiding
  • Docenten
  • Betrokkenheid en contact

Wat gebeurt er met de resultaten?

Directie en Management, Kwaliteitszorg, Opleidingscommissies en opleidingshoofden van SOMT bespreken de enquêteresultaten en gebruiken die in de verbetering van haar opleidingen. De resultaten worden landelijk gebruikt op Studiekeuze123.nl , waar studiekiezers online opleidingen met elkaar kunnen vergelijken.