Home Onderwijs

SOMT University of Physiotherapy biedt fysiotherapie opleidingen op HBO- en WO-niveau aan. Onderwijs voor zowel mensen die nieuw zijn binnen de fysiotherapie, als praktiserend fysiotherapeuten. Wij leiden je op tot specialist van het menselijk bewegingsapparaat. Ook na je fysiotherapie opleiding bieden we de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen binnen je carrière door middel van onze nascholingscursussen en masterclasses.

Klinisch relevant onderwijs

Bij SOMT University of Physiotherapy draait alles om patiënten de beste zorg te kunnen bieden door alles uit jezelf te halen. Ons onderwijs is concentrisch opgebouwd en bestaat uit een combinatie van evidence-based practice en klinische kennis. Binnen onze fysiotherapie opleidingen moedigen we communicatie tussen wetenschap en klinische expertise aan.

Bachelor Fysiotherapie & Revalidatiewetenschappen

De Universitaire Bachelor Fysiotherapie & Revalidatiewetenschappen is een gezamenlijk programma van de Faculteit 'Health, Medicine and Life Sciences' van de Maastricht University en SOMT University of Physiotherapy in Amersfoort. Deze universitaire Bacheloropleiding fysiotherapie leidt na drie studiejaren tot het diploma Bachelor of Science in Fysiotherapie.

Afstudeerrichting Technology

Binnen de bacheloropleiding Fysiotherapie & Revalidatiewetenschappen kun je kiezen voor de afstudeerrichting Technology In deze specialisatie word je opgeleid om het gat tussen de zorgverlener en de techneut op te vullen. Je leert alles over het inzetten en ontwikkelen van technologieën voor diagnostiek en behandeling in de fysiotherapie. Daarnaast word je ook opgeleid als behandelend fysiotherapeut met een wetenschappelijke insteek.

Associate Degree: assistent fysiotherapie

Ben jij klaar met je mbo-opleiding 'Sport & bewegen' (CIOS) en wil je verder ontwikkelen in de richting van fysiotherapie? Dan is onze opleiding tot fysiotherapeut-assistent iets voor jou.

Masteropleidingen

Alles wat je in een Masteropleiding fysiotherapie van SOMT University of Physiotherapy leert, pas je direct toe in de klinische praktijk. Casussen uit je eigen praktijk kunnen worden ingebracht in de onderwijsgroepen. In de klinische praktijk leer je van jezelf en van je patiënten. In de fysiotherapie opleiding voegt SOMT University of Physiotherapy daar kennis en klinische expertise aan toe.

WO Master Fysiotherapie

Om als fysiotherapeut aan de slag te kunnen gaan moet je na je bacheloropleiding eerst de specialisatie Fysiotherapie binnen de masteropleiding Bewegingswetenschappen aan Maastricht University volgen. Dit betreft een eenjarig WO masteropleiding waarin, naast theorie en praktijkonderwijs, ook een 10-weekse stage en een masterscriptie zitten. De universitaire Masterstudie Fysiotherapie leidt na één studiejaar tot het diploma van Master of Science Fysiotherapie.