Home Onderwijs

SOMT University of Physiotherapy biedt fysiotherapie opleidingen op HBO- en WO-niveau aan. Onderwijs voor zowel mensen die nieuw zijn binnen de fysiotherapie, als praktiserend fysiotherapeuten. Wij leiden je op tot specialist van het menselijk bewegingsapparaat. Ook na je fysiotherapie opleiding bieden we de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen binnen je carrière door middel van onze nascholingscursussen en masterclasses.

Klinisch relevant onderwijs

Bij SOMT University of Physiotherapy draait alles om patiënten de beste zorg te kunnen bieden door alles uit jezelf te halen. Ons onderwijs is concentrisch opgebouwd en bestaat uit een combinatie van evidence-based practice en klinische kennis. Binnen onze fysiotherapie opleidingen moedigen we communicatie tussen wetenschap en klinische expertise aan.

Master

Alles wat je in een Masteropleiding fysiotherapie van SOMT University of Physiotherapy leert, pas je direct toe in de klinische praktijk. Casussen uit je eigen praktijk kunnen worden ingebracht in de onderwijsgroepen. In de klinische praktijk leer je van jezelf en van je patiënten. In de fysiotherapie opleiding voegt SOMT University of Physiotherapy daar kennis en klinische expertise aan toe.

Universitaire Bachelor Fysiotherapie & Revalidatiewetenschappen

De Universitaire Bachelor Fysiotherapie & Revalidatiewetenschappen is een gezamenlijk programma van de Faculteit 'Health, Medicine and Life Sciences' van de Maastricht University en de SOMT University of Physiotherapy in Amersfoort. Deze universitaire Bacheloropleiding fysiotherapie leidt na drie studiejaren tot het diploma Bachelor of Science in Fysiotherapie

WO Master Fysiotherapie

Om als fysiotherapeut aan de slag te kunnen gaan moet je na je bacheloropleiding eerst de specialisatie Fysiotherapie binnen de masteropleiding Bewegingswetenschappen aan Maastricht University volgen. Dit betreft een eenjarig WO masteropleiding waarin, naast theorie en praktijkonderwijs, ook een 10-weekse stage en een masterscriptie zitten. De universitaire Masterstudie Fysiotherapie leidt na één studiejaar tot het diploma van Master of Science Fysiotherapie.

STAP-budget

Alle opleidingen, m.u.v. Master Orofaciale Fysiotherapie en Bachelor Physiotherapy & Technology, komen in aanmerking voor het STAP-budget.

Bekijk alle informatie via Hoe werkt het STAP-budget?.