Home Onderzoek

SOMT University of Physiotherapy is een academisch kennisinstituut,dat vanuit een unieke configuratie van meerdere specialisaties in de fysiotherapie een leidende rol inneemt op het gebied van klinisch geörienteerd onderzoek.

We richten ons vanuit een positief gezondheidsperspectief en een sterk accent op het musculoskeletale systeem op onderzoek naar de ontstaansmechanismen van functional decline en gericht op interventie. De focus ligt daarbij op het optimaliseren van functionele gezondheid, de wijze waarop fysiotherapeuten vanuit hun competentiedomein gezondheid derwijze kunnen beïnvloeden om deze binnen het geheel van bio-psycho-sociale elementen te verbeteren, met het oog op optimaal menselijk functioneren, gericht op kwaliteit van leven.

SOMT University of Physiotherapy werkt intensief samen met nationale en internationale universiteiten, medische centra, overheidsinstellingen en met de bedrijfswereld in onder andere Amersfoort, zodat ook de valorisatie van het wetenschappelijk onderzoek gewaarborgd is.

Onderzoeksstrategie

SOMT University of Physiotherapy zet zowel in op fundamenteel als op klinisch georiënteerd onderzoek, met nadruk op translationeel onderzoek. Dit bestaande samenwerkingsverbanden die de SOMT University of Physiotherapy heeft aangegaan faciliteren deze missie

Download Onderzoeksstrategie 

 

Onderzoekers

Bij SOMT University of Physiotherapy wordt wetenschappelijk onderzoek betreffende het bewegingsapparaat verricht en gestimuleerd. Onderzoek wordt gedaan door onze eigen wetenschappelijke staf.

Onderzoekersprofielen