Home Expertisecentrum Vitaliteitscentrum

Vitaliteit is een belangrijk thema in onze samenleving. Hoe kun je ervoor zorgen dat je vitaal en fit blijft en voorkomen dat je ziek wordt en uitvalt? Hoe kun je zo goed mogelijk blijven functioneren in de maatschappij? Hoe kun je gezond ouder worden? En hoe kun je zo lang mogelijk zoveel mogelijk blijven doen? Door regelmatig te meten krijg je grip op veranderingen in je functionele gezondheid.

Bij SOMT University of Physiotherapy hebben we wetenschappelijke en specialistische kennis over het menselijk bewegen én vinden we het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een gezonde en vitale samenleving. Daarom is ons vitaliteitscentrum open voor individuen en voor bedrijven. Hier bieden we metingen aan die registreren hoe fit en vitaal iemand is, hoe goed iemand kan functioneren, maar ook of er risico’s zijn om minder vitaal te worden. We noemen dit het meten van functionele gezondheid.

In ons vitaliteitscentrum voeren wij op dit moment een langlopende studie uit onder 2.500 inwoners van Amersfoort boven de 55 jaar. Met dit onderzoek zijn we op zoek naar voorspellende factoren voor gezond ouder worden. Deze kennis zetten we nu ook in voor jou, als je meer wilt weten over je eigen vitaliteit of de vitaliteit van je werknemers.

Neem contact op voor de mogelijkheden

 

Wat we meten in het vitaliteitscentrum

Vitaliteit is een breed begrip, waarbij wij bij SOMT University of Physiotherapy gespecialiseerd zijn in de functionele gezondheid. Deze functionele gezondheid kunnen wij uitgebreid meten in ons vitaliteitscentrum met maar liefst zeven verschillende factoren.

✔️ Cognitief vermogen en kwetsbaarheid
✔️ Hart-, vaat- en longvermogen
✔️ Voeding en lifestyle
✔️ Botontkalking en spiermassa
✔️ Kracht, uithoudingsvermogen en snelheid
✔️ Klachten aan urinewegen
✔️ Mobiliteit van wervelkolom en gewrichten

Alle metingen zijn wetenschappelijk onderbouwd en worden uitgevoerd door getrainde onderzoekers. Als je kiest voor de meting hart-, vaat- en longcapaciteit (de fietsproef) dan is dat altijd gekoppeld aan een bezoek aan de arts.

Na afloop van de metingen ontvang je direct een rapport met je persoonlijke resultaten. Hierin leggen we ook uit wat deze resultaten betekenen en geven we een advies.

Vitaliteitscentrum voor verschillende doelgroepen

Lees meer over de mogelijkheden die het vitaliteitscentrum biedt voor: