Home Nieuws

Postgraduaatsopleiding Bekkenfysiotherapie voor studenten uit België
01 maart 2023

Woon je in België en heb je interesse in een postgraduaatsopleiding Bekkenfysiotherapie? Dan ben je bij SOMT University of Physiotherapy aan het juiste adres.

Lees verder
Start in januari 2024 met Manuele Therapie en studeer in 2 of 2,5 jaar af
18 januari 2023

Deze tijd vraagt om flexibel onderwijs dat aansluit op de behoefte van de student en de werkgever. Daarom biedt SOMT University of Physiotherapy studenten die een hogere studielast aankunnen de mogelijkheid om de masteropleiding Manuele Therapie in 2 of 2,5 jaar af te ronden.

Lees verder
Plek in top 5 universitaire bacheloropleidingen van Nederland
06 december 2022

Onze universitaire bachelor Fysiotherapie & Revalidatiewetenschappen staat in de Keuzegids in de top van 5 universitaire bacheloropleidingen van Nederland en daar zijn we behoorlijk trots op!

Lees verder
Studeren met het STAP-budget
04 december 2022

Ben jij werkend of werkzoekend en wil jij je verder ontwikkelen om je positie op de arbeidsmarkt te versterken? Dan kun je per direct gebruikmaken van het STAP-budget. Je kunt tot € 1.000,- aan subsidie ontvangen voor de gehele opleiding of per kalenderjaar voor een cursus. Dit bedrag is een gift van de overheid en hoef je dus bij een goede afronding van jouw opleiding of cursus niet terug te betalen. Meer uitleg over waarom het STAP-budget er is, vind je hier.

Lees verder
Vacatures
03 december 2022

We zijn een toonaangevend opleidingsinstituut voor HBO en WO onderwijs op het gebied van fysiotherapie. We ontwikkelen en verzorgen opleidingen, nascholing voor fysiotherapeuten. Bepalend voor ons succes zijn onze docenten - die ook in de praktijk werken - en onze sterke oriëntatie op innovatie en wetenschappelijke onderbouwing.

Lees verder
Bij- en nascholingen (LLL)
02 december 2022

De wetenschappelijke kennis over het menselijk bewegingsapparaat neemt constant toe. Nieuwe inzichten en behandelmethoden bieden nieuwe en betere mogelijkheden. Met de cursussen en masterclasses van SOMT University of Physiotherapy onderhoud en verdiep je de kennis, vaardigheden en competenties die je hebt opgedaan in je basisopleiding. Het LifeLong Learning programma ondersteunt fysiotherapeuten, masters in de fysiotherapie en artsen bij hun persoonlijke en vakinhoudelijke groei met een breed, hoogwaardig en state of the art aanbod binnen het musculoskeletale domein.

Lees verder
Vitaliteitscentrum
02 december 2022

Vitaliteit is in onze samenleving een steeds belangrijker thema. Hoe kun je ervoor zorgen dat je vitaal en fit blijft en voorkomen dat je ziek wordt en uitvalt? Hoe kun je zo gezond mogelijk ouder worden en zo goed mogelijk blijven functioneren in de maatschappij? Door regelmatig te meten krijg je grip op veranderingen in je vitaliteit.

Lees verder
Vacature - Financieel administratief medewerker
01 december 2022

Ben jij een financieel medewerker die van afwisseling houdt?
Verdiep je je graag in alle facetten van de administratie en wil je je verder blijven ontwikkelen?
Wij komen graag in contact met je!

Lees verder
Vacature - Werkplekbeheerder
14 oktober 2022

Ben jij niet bang voor (complexe) computerproblemen en zie je het als een uitdaging om deze op te lossen? Houd je ervan om samen te werken en mensen verder te helpen als ze een ICT-vraag hebben? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees verder
Vacature - Medewerker Marketing & Communicatie
14 oktober 2022

Ben jij een socialmediatijger? Wil jij aan de slag bij een private onderwijsinstelling die volop aan het groeien is? Ben je creatief én gek op uitdagingen op het gebied van marketing en communicatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees verder
Studenten zeer tevreden over opleidingen SOMT University of Physiotherapy
31 mei 2022

Studenten van SOMT University of Physiotherapy zijn in het academisch jaar 2021-2022 opnieuw zeer tevreden met hun opleiding. Dit blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), editie 2022.

Lees verder
Wat is het geheim van gezond ouder worden?
07 april 2022

Waarom kan de ene 70-plusser nog met gemak wekelijks een rondje hardlopen, terwijl de ander met moeite naar de supermarkt kan wandelen? Zijn er testen die kunnen voorspellen wie gezond oud wordt en wie gezondheidsklachten zal ontwikkelen?

Lees verder
Start in Januari 2024 met de Master Manuele Therapie
26 september 2021

En behaal je Master of Science titel in slechts 2,5 jaar!

Lees verder
Levenlanglerenkrediet
01 september 2021
Een leven lang ontwikkelen met het levenlanglerenkrediet
Wilt u een opleiding bij ons volgen en bent u jonger dan 56 jaar? Als u geen recht (meer) hebt op reguliere studiefinanciering, kunt u soms toch geld lenen om uw collegegeld of lesgeld te betalen. Met het levenlanglerenkrediet kan iedereen zich blijven ontwikkelen.
Lees verder
SOMT University of Physiotherapy blijft aangesloten bij de NRTO in 2021
12 augustus 2021

Ook in Academiejaar 2021-2022 blijft SOMT University of Physiotherapy voldoen aan het NRTO-keurmerk, en blijven we aangesloten bij deze vereniging.

Lees verder
Resultaten Nationale Studenten Enquête 2021
12 juli 2021

Studenten van SOMT University of Physiotherapy zijn in academiejaar 2020-2021 wederom zeer tevreden met hun opleiding. Dit blijkt uit de gepubliceerde resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), editie 2021.

Lees verder
15.01 - Update COVID-19 Maatregelen op de Campus
17 januari 2021

Naar aanleiding van de persconferentie is vanaf 15 januari het hoger onderwijs weer open voor iedere student. Zowel de theorie- als de praktijklessen vinden weer plaats op SOMT University of Physiotherapy. Lees hieronder verder voor verdere maatregelen op SOMT University of Physiotherapy

Lees verder
Universitaire Bachelor Fysiotherapie voor de vierde keer topopleiding
26 november 2020

De universitaire Bachelor Fysiotherapie is ook dit jaar weer benoemd als topopleiding door de Keuzegids.

Lees verder
Studenten Stephanie en Emma starten fundraising voor fysiotherapie in Tanzania
13 juli 2020

SOMT University of Physiotherapy studenten Stephanie en Emma liepen de afgelopen tijd stage in een ziekenhuis in Tanzania. Een leerzaam en bijzondere periode. Ze vragen hierbij graag je aandacht voor een groeiend probleem die zij tegenkwamen.

Lees verder
Vanaf september weer onderwijs op de campus
09 juli 2020

Vanaf 1 september gaan onze master- en bachelorprogramma’s weer van start. Binnen de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid bieden we de maximaal haalbare hoeveelheid contactonderwijs op SOMT University of Physiotherapy aan. Welke lessen op worden gegeven en welke online, wordt per opleiding gecommuniceerd.

Lees verder
Nieuw: verrijk je masteropleiding met Expert Topics
01 juli 2020

Voor iedereen die zich tijdens de masteropleiding nog verder wil verdiepen, biedt SOMT University of Physiotherapy nu Expert Topics. Deze aanvullende modules zijn facultatief en volg je naast het reguliere masterprogramma.

Lees verder
Onze deuren gaan langzaam weer open voor studenten
08 juni 2020

Langzaam mogen hoger onderwijsinstellingen hun deuren weer gaan openen voor studenten.

Lees verder
Maatregelen SOMT University of Physiotherapy coronavirus
02 april 2020

Bericht voor studenten van SOMT University of Physiotherapy

Lees verder
5 vragen aan | Hank Hallegraeff
13 januari 2020

In de reeks 5 vragen aan ... mag Hank Hallegraeff zeker niet ontbreken. Binnen SOMT University of Physiotherapy actief als inhoudelijk coördinator nascholing, daarnaast ook actief in veel van onze masteropleidingen. 

Lees verder
5 vragen aan | Annelies Pool
17 december 2019

Annelies Pool, programma directeur Bachelor of Physiotherapy: "Het onderzoeksprogramma is wat SOMT University of Physiotherapy een echte universiteit maakt. We moeten groeien en moeten onze sporen op dit domein echt nog gaan verdienen. Daarbij is het betrekken van de studenten van groot belang." - lees meer antwoorden in de volgende 5 vragen aan ...

Lees verder
5 vragen aan | Liesbeth Westerik
17 december 2019

"Studenten worden in drie jaar opgeleid om op professionele en empathische manier over aanvankelijk beladen onderwerpen te kunnen praten en de bekkenbodem adequaat te kunnen onderzoeken en behandelen. Daarnaast ontwikkelen ze hun klinisch redeneren zodanig dat ze gelijkwaardige gesprekpartners zijn voor artsen of andere zorgverleners in een multidisciplinair team. Na drie jaar staan er stevige, professionele en kundige ex-studenten.", aldus Liesbeth over de Master Bekkenfysiotherapie

Lees verder
5 vragen aan | Sam van der Wel
17 december 2019

"Na het bezoeken van een open dag was ik overtuigd. De energie die de studenten en docenten uitstraalden, de overzichtelijkheid van de gebouwen, de lesmethoden en vooral de lesstof spraken mij onwijs aan. Tot nu toe ben ik nog niet teleurgesteld.", aldus Sam van der Wel, eerstejaars student universitaire bachelor Fysiotherapie.

Lees verder
5 vragen aan | Esther Bergmeijer
12 december 2019

In de reeks van 5 vragen aan stellen wij dit keer onze vragen aan Esther Bergmeijer. Al meer dan 20 jaar werkzaam in de eerstelijns gezondheidszorg en binnen SOMT University of Physiotherapy actief voor zowel de master Fysiotherapie in de Geriatrie als de master Manuele Therapie.

Lees verder
5 vragen aan | Roelfrieke Naber
09 december 2019

De volgende in de reeks, Roelfrieke Naber: docent masteropleiding Bekkenfysiotherapie en bekken- en algemeen fysiotherapeut  in het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Roelfrieke: "Het multidisciplinaire aspect van het werken in het ziekenhuis geeft een extra dimensie aan het fysiotherapeutisch werk."

Lees verder
Bachelor of Science in Physiotherapy weer topopleiding
28 november 2019

Net als in 2017 en 2018 is de universitaire opleiding van SOMT University of Physiotherapy weer gescoord als topopleiding door studenten.

Lees verder
Studenten meer tevreden dan ooit over hun opleiding
31 oktober 2019

Studenten van SOMT University of Physiotherapy zijn in academiejaar 2018-2019 meer tevreden dan ooit over hun opleiding. Dit blijkt uit de gepubliceerde resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), editie 2019.Ten opzichte van voorgaande jaren geven zij op ieder thema uit deze enquête een hogere score. Van de 342 studenten zou 88% hun opleiding aanbevelen aan anderen.

Lees verder
Weinig veelbelovende prognostische modellen bij aspecifieke nekpijn
21 oktober 2019

In oktober 2019 verscheen er een artikel in Fysiopraxis over prognostische modellen bij Aspecifieke nekpijn, geschreven door Roel Wingbermüle, Emiel van Trijffel, Paul Nelissen, Bart Koes en Arianne Verhagen.

Lees verder
Alumnus interview | Gertrud is onmisbaar voor de ouderen van Amsterdam Centrum
03 oktober 2019

Je bent nooit te oud om te leren. Dat bewijst Gertrud Pijnenburg (65) maar al te goed. Op haar 57ste begon ze aan de master Fysiotherapie in de Geriatrie. Haar fysiopraktijk in hartje Amsterdam is door de jaren heen een echte steunpilaar geworden voor de hele buurt. Gertrud heeft veel opleidingen gevolgd en ervaringen opgedaan en zich zodoende ontpopt tot een zeer kundige fysiotherapeut.

Lees verder
Alumnus interview | Marc Paantjens zet echografie in voor Defensie
01 oktober 2019

Met je diploma Fysiotherapie kun je op veel verschillende plekken gaan werken. Zo kwam Marc Paantjens (43) al vrij vlot na zijn opleiding terecht bij Defensie. Na een master Manuele Therapie heeft Marc ook nog de master Echografie gevolgd en is hij nu bezig met zijn promotietraject. Tijd voor een interview met de bevlogen onderzoeker.

Lees verder
Student Rosa Bas eventjes wereldrecordhouder snelfietsen
16 september 2019

Het was een bizarre week tijdens de World Human Powered Speed Challenge in Nevada. Op maandag reed onze sportfysiotherapiestudent Rosa Bas het 9 jaar oude wereldrecord snelfietsen voor vrouwen aan diggelen. Ze bereikte met haar ligfiets een snelheid van 122,12 km per uur

Lees verder
Alumnus interview | Huub behandelt sporters in Londen
16 september 2019

Na zijn master sportfysiotherapie besloot Huub Habets (29) dat hij er écht voor wilde gaan. Hij en zijn vriendin lieten alles achter en maakten zonder baanzekerheid de overstap naar Londen. Nu werkt Huub bij Pure Sports Medicine, waar hij de hele dag bezig is met zijn grote passie: sportfysiotherapie. Hoogste tijd voor een paar vragen aan deze avontuurlijk twintiger.

Lees verder
Alumnus interview | Marieke is de spin in het web van het ziekenhuis
27 augustus 2019

Wie bij SOMT University of Physiotherapy afstudeert heeft alles in huis voor een vliegende start. Dat bewijzen verschillende alumni maar weer eens met hun bijzondere projecten. In deze serie kijken we bij een paar afgestudeerden hoe zij terecht zijn gekomen en vertellen hun inspirerende verhalen. 

Zo ook Marieke Hilhorst (48), bekkenfysiotherapeut bij VersGras in Winterswijk. Zij heeft in haar loopbaan met veel verschillende disciplines samengewerkt en door de jaren heen veel toffe projecten mogen doen. Een bevlogen veertiger die nooit stil zit dus. In september start ze zelfs weer met een nieuwe opleiding aan SOMT University of Physiotherapy: kinderbekkenfysiotherapie. Redenen genoeg voor een interview!

Lees verder
Alumnus interview | Teun zette zijn eigen ZZP-platform op
23 augustus 2019

Wie bij SOMT University of Physiotherapy afstudeert heeft alles in huis voor een vliegende start. Dat bewijzen verschillende alumni maar weer eens met hun bijzondere projecten. In deze serie gaan we verschillende afgestudeerden interviewen om te kijken hoe zij terecht zijn gekomen. Het eerste artikel trappen we af met Teun Loverbos (27). Hij heeft na zijn master Manuele Therapie een eigen platform opgezet voor ZZP fysiotherapeuten; FysioJob.

Lees verder
Kwaliteitszegel TOP opleiding voor twee van onze masters
21 maart 2019

Met trots kunnen wij melden dat maar liefst twee van onze masteropleidingen als excellent zijn beoordeeld door de Keuzegids en het kwaliteitszegel Topopleiding 2019 toegekend hebben gekregen.

Lees verder