Home Nieuws

Update - COVID-19 Maatregelen op de Campus
05 oktober 2021

Met ingang van 25 september 2021 worden vrijwel alle beperkende maatregelen afgeschaft. Meer informatie over de Nederlandse aanpak en de basisregels om verspreiding van het coronavirus te voorkomen vind je hier.

Lees verder
SOMT blijft aangesloten bij de NRTO in 2021
12 augustus 2021

Ook in Academiejaar 2021-2022 blijft SOMT University of Physiotherapy voldoen aan het NRTO-keurmerk, en blijven we aangesloten bij deze vereniging.

Lees verder
Resultaten Nationale Studenten Enquête 2021
12 juli 2021

Studenten van SOMT University of Physiotherapy zijn in academiejaar 2020-2021 wederom zeer tevreden met hun opleiding. Dit blijkt uit de gepubliceerde resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), editie 2021.

Lees verder
Aftrekbare Studiekosten - STAP-budget
07 juni 2021

De fiscale faciliteiten gaan veranderen voor deeltijdstudenten die een opleiding volgen voor hun huidige of toekomstige beroep. Deze verandering geldt ook voor de Master studenten van SOMT University of Physiotherapy.

Lees verder
Nieuwe leerlijn ‘Interdisciplinair samenwerken met en binnen de fysiotherapie-specialisaties’
27 november 2020

Of je nu algemeen of gespecialiseerd fysiotherapeut bent, het is belangrijk om ook gedegen kennis te hebben over andere specialisaties in de fysiotherapie. Hierdoor kun je beter samenwerken met of doorverwijzen naar je collega’s en dat komt de zorg voor je patiënten ten goede.

Lees verder
Universitaire Bachelor Fysiotherapie voor de vierde keer topopleiding
26 november 2020

De universitaire Bachelor Fysiotherapie is ook dit jaar weer benoemd als topopleiding door de Keuzegids.

Lees verder
Studenten Stephanie en Emma starten fundraising voor fysiotherapie in Tanzania
13 juli 2020

SOMT-studenten Stephanie en Emma liepen de afgelopen tijd stage in een ziekenhuis in Tanzania. Een leerzaam en bijzondere periode. Ze vragen hierbij graag je aandacht voor een groeiend probleem die zij tegenkwamen.

Lees verder
Vanaf september weer onderwijs op de campus
09 juli 2020

Vanaf 1 september gaan onze master- en bachelorprogramma’s weer van start. Binnen de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid bieden we de maximaal haalbare hoeveelheid contactonderwijs op SOMT aan. Welke lessen op worden gegeven en welke online, wordt per opleiding gecommuniceerd.

Lees verder
Nieuw: verrijk je masteropleiding met Expert Topics
01 juli 2020

Voor iedereen die zich tijdens de masteropleiding nog verder wil verdiepen, biedt SOMT University of Physiotherapy nu Expert Topics. Deze aanvullende modules zijn facultatief en volg je naast het reguliere masterprogramma.

Lees verder
Onze deuren gaan langzaam weer open voor studenten
08 juni 2020

Langzaam mogen hoger onderwijsinstellingen hun deuren weer gaan openen voor studenten.

Lees verder
Maatregelen SOMT coronavirus
02 april 2020

Bericht voor studenten van SOMT University of Physiotherapy

Lees verder
Levenlanglerenkrediet
26 maart 2020
Een leven lang ontwikkelen met het levenlanglerenkrediet
Wilt u een opleiding bij ons volgen en bent u jonger dan 56 jaar? Als u geen recht (meer) hebt op reguliere studiefinanciering, kunt u soms toch geld lenen om uw collegegeld of lesgeld te betalen. Met het levenlanglerenkrediet kan iedereen zich blijven ontwikkelen.
Lees verder
5 vragen aan | Hank Hallegraeff
13 januari 2020

In de reeks 5 vragen aan ... mag Hank Hallegraeff zeker niet ontbreken. Binnen SOMT actief als inhoudelijk coördinator nascholing, daarnaast ook actief in veel van onze masteropleidingen. 

Lees verder
5 vragen aan | Annelies Pool
17 december 2019

Annelies Pool, programma directeur Bachelor of Physiotherapy: "Het onderzoeksprogramma is wat SOMT University of Physiotherapy een echte universiteit maakt. We moeten groeien en moeten onze sporen op dit domein echt nog gaan verdienen. Daarbij is het betrekken van de studenten van groot belang." - lees meer antwoorden in de volgende 5 vragen aan ...

Lees verder
5 vragen aan | Liesbeth Westerik
17 december 2019

"Studenten worden in drie jaar opgeleid om op professionele en empathische manier over aanvankelijk beladen onderwerpen te kunnen praten en de bekkenbodem adequaat te kunnen onderzoeken en behandelen. Daarnaast ontwikkelen ze hun klinisch redeneren zodanig dat ze gelijkwaardige gesprekpartners zijn voor artsen of andere zorgverleners in een multidisciplinair team. Na drie jaar staan er stevige, professionele en kundige ex-studenten.", aldus Liesbeth over de Master Bekkenfysiotherapie

Lees verder
5 vragen aan | Sam van der Wel
17 december 2019

"Na het bezoeken van een open dag was ik overtuigd. De energie die de studenten en docenten uitstraalden, de overzichtelijkheid van de gebouwen, de lesmethoden en vooral de lesstof spraken mij onwijs aan. Tot nu toe ben ik nog niet teleurgesteld.", aldus Sam van der Wel, eerstejaars student universitaire bachelor Fysiotherapie.

Lees verder
5 vragen aan | Esther Bergmeijer
12 december 2019

In de reeks van 5 vragen aan stellen wij dit keer onze vragen aan Esther Bergmeijer. Al meer dan 20 jaar werkzaam in de eerstelijns gezondheidszorg en binnen SOMT actief voor zowel de master Fysiotherapie in de Geriatrie als de master Manuele Therapie.

Lees verder
5 vragen aan | Roelfrieke Naber
09 december 2019

De volgende in de reeks, Roelfrieke Naber: docent masteropleiding Bekkenfysiotherapie en bekken- en algemeen fysiotherapeut  in het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Roelfrieke: "Het multidisciplinaire aspect van het werken in het ziekenhuis geeft een extra dimensie aan het fysiotherapeutisch werk."

Lees verder
Bachelor of Science in Physiotherapy weer topopleiding
28 november 2019

Net als in 2017 en 2018 is de universitaire opleiding van SOMT University of Physiotherapy weer gescoord als topopleiding door studenten.

Lees verder
5 vragen aan | Emiel van Trijffel
18 november 2019

Emiel van Trijffel, PhD, werkzaam als Hoofd Post-initeel Onderwijs binnen SOMT, wetenschapper én verbonden aan de opleiding Manuele Therapie aan de Vrije Universiteit in Brussel. Genoeg redenen om hem als eerste aan het woord te laten in onze reeks '5 vragen aan ...'.

Lees verder
Studenten meer tevreden dan ooit over hun opleiding
31 oktober 2019

Studenten van SOMT University of Physiotherapy zijn in academiejaar 2018-2019 meer tevreden dan ooit over hun opleiding. Dit blijkt uit de gepubliceerde resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), editie 2019.Ten opzichte van voorgaande jaren geven zij op ieder thema uit deze enquête een hogere score. Van de 342 studenten zou 88% hun opleiding aanbevelen aan anderen.

Lees verder
Weinig veelbelovende prognostische modellen bij aspecifieke nekpijn
21 oktober 2019

In oktober 2019 verscheen er een artikel in Fysiopraxis over prognostische modellen bij Aspecifieke nekpijn, geschreven door Roel Wingbermüle, Emiel van Trijffel, Paul Nelissen, Bart Koes en Arianne Verhagen.

Lees verder
Alumnus interview | Gertrud is onmisbaar voor de ouderen van Amsterdam Centrum
03 oktober 2019

Je bent nooit te oud om te leren. Dat bewijst Gertrud Pijnenburg (65) maar al te goed. Op haar 57ste begon ze aan de master Fysiotherapie in de Geriatrie. Haar fysiopraktijk in hartje Amsterdam is door de jaren heen een echte steunpilaar geworden voor de hele buurt. Gertrud heeft veel opleidingen gevolgd en ervaringen opgedaan en zich zodoende ontpopt tot een zeer kundige fysiotherapeut.

Lees verder
Alumnus interview | Marc Paantjens zet echografie in voor Defensie
01 oktober 2019

Met je diploma Fysiotherapie kun je op veel verschillende plekken gaan werken. Zo kwam Marc Paantjens (43) al vrij vlot na zijn opleiding terecht bij Defensie. Na een master Manuele Therapie heeft Marc ook nog de master Echografie gevolgd en is hij nu bezig met zijn promotietraject. Tijd voor een interview met de bevlogen onderzoeker.

Lees verder
Student Rosa Bas eventjes wereldrecordhouder snelfietsen
16 september 2019

Het was een bizarre week tijdens de World Human Powered Speed Challenge in Nevada. Op maandag reed onze sportfysiotherapiestudent Rosa Bas het 9 jaar oude wereldrecord snelfietsen voor vrouwen aan diggelen. Ze bereikte met haar ligfiets een snelheid van 122,12 km per uur

Lees verder
Alumnus interview | Huub behandelt sporters in Londen
16 september 2019

Na zijn master sportfysiotherapie besloot Huub Habets (29) dat hij er écht voor wilde gaan. Hij en zijn vriendin lieten alles achter en maakten zonder baanzekerheid de overstap naar Londen. Nu werkt Huub bij Pure Sports Medicine, waar hij de hele dag bezig is met zijn grote passie: sportfysiotherapie. Hoogste tijd voor een paar vragen aan deze avontuurlijk twintiger.

Lees verder
Alumnus interview | Marieke is de spin in het web van het ziekenhuis
27 augustus 2019

Wie bij SOMT afstudeert heeft alles in huis voor een vliegende start. Dat bewijzen verschillende alumni maar weer eens met hun bijzondere projecten. In deze serie kijken we bij een paar afgestudeerden hoe zij terecht zijn gekomen en vertellen hun inspirerende verhalen. 

Zo ook Marieke Hilhorst (48), bekkenfysiotherapeut bij VersGras in Winterswijk. Zij heeft in haar loopbaan met veel verschillende disciplines samengewerkt en door de jaren heen veel toffe projecten mogen doen. Een bevlogen veertiger die nooit stil zit dus. In september start ze zelfs weer met een nieuwe opleiding aan SOMT: kinderbekkenfysiotherapie. Redenen genoeg voor een interview!

Lees verder
Alumnus interview | Teun zette zijn eigen ZZP-platform op
23 augustus 2019

Wie bij SOMT afstudeert heeft alles in huis voor een vliegende start. Dat bewijzen verschillende alumni maar weer eens met hun bijzondere projecten. In deze serie gaan we verschillende afgestudeerden interviewen om te kijken hoe zij terecht zijn gekomen. Het eerste artikel trappen we af met Teun Loverbos (27). Hij heeft na zijn master Manuele Therapie een eigen platform opgezet voor ZZP fysiotherapeuten; FysioJob.

Lees verder
Interview met studievereniging Locomotorius
13 augustus 2019

Sinds dit jaar is SOMT University of Physiotherapy een studievereniging rijker. Hoog tijd voor een interview met de oprichters over alle ins en outs van Locomotorius. 

Lees verder
Docenten publiceren onderzoek cervicale radiculopathie in FysioPraxis
03 juni 2019

Over het beloop van cervicale radiculopathie is in de literatuur weinig bekend. Tot op heden zijn er nog geen prognostische modellen beschreven die gericht zijn op de langetermijnuitkomst van conservatief behandelde patiënten. Daarom is het doel van deze studie om het klinisch beloop te beschrijven en prognostische modellen te ontwikkelen voor de lange termijnprognose en conservatief behandelde patiënten met een cervicale radiculopathie.

Lees verder
Kwaliteitszegel TOP opleiding voor twee van onze masters
21 maart 2019

Met trots kunnen wij melden dat maar liefst twee van onze masteropleidingen als excellent zijn beoordeeld door de Keuzegids en het kwaliteitszegel Topopleiding 2019 toegekend hebben gekregen.

Lees verder