Home Onderwijs HBO-Masteropleidingen in de Fysiotherapie

Specialist in de Fysiotherapie

Bij SOMT University of Physiotherapy leiden we via onze (Master) opleidingen fysiotherapeuten op tot specialisten in het menselijk bewegen. Na het afronden van een opleiding ben jij een specialisten die duurzaam verantwoorde zorg levert volgens (inter)nationaal geldende standaarden. Ook ben je een gesprekspartner van academisch niveau binnen een multidisciplinaire setting.

Verder ontwikkelen met een Masteropleiding in de Fysiotherapie

Na je bacheloropleiding Fysiotherapie zijn er verschillende mogelijkheden om je op HBO-masterniveau verder te verdiepen en te ontwikkelen. Met een titel Master of Science in de fysiotherapie ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière.

HBO-Masteropleidingen in de Fysiotherapie

  • Master Manuele Therapie - Deeltijdopleiding voor fysiotherapeuten die zich willen specialiseren in manuele therapie. Te volgen in Amersfoort en in Heerlen.
    Tweede startmoment (locatie Amersfoort) in januari, waarmee de opleiding in 2,5 jaar af te ronden is.
  • Master Sportfysiotherapie - Deeltijdopleiding voor fysiotherapeuten die zich willen specialiseren in de sportfysiotherapie.

Meer opleidingen tot specialist in de Fysiotherapie

  • Postgraduaat Pelvische Reëducatie - Tweejarige deeltijdopleiding voor afgestudeerd kinesitherapeuten uit België die zich willen specialiseren in het behandelen van mensen met gezondheidsproblemen in de bekkenregio.

Versnellen of verdiepen

  • Expert Topics - De Expert Topics zijn cursussen, gedoceerd door experts en specialisten, die dieper ingaan op verschillende complexe aspecten van het bewegingsapparaat en de laatste ontwikkelingen in de zorg.

Professionalisering voor fysiotherapeuten

De masters zijn bedoeld voor fysiotherapeuten die al werkzaam zijn in het fysiotherapie werkveld en die zich willen bijscholen in het beschrijven, analyseren en behandelen van gezondheidsproblemen vanuit een biopsychosociale visie op gezondheid en ziekte. Dit doe je tegen een voortdurend veranderende achtergrond van wetenschappelijke, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Met innovatief, competentie- en praktijkgericht onderwijs ontwikkel je als fysiotherapeut een hoog niveau van rationeel, evidence-based klinisch redeneren en klinisch beslissen. Je wordt hierbij gecoacht door docenten met een academische achtergrond en ruime praktijkervaring.

NVAO-geaccrediteerde Masteropleidingen

Na het afronden van een Masteropleiding ontvangt een student een diploma met de graad Master of Science in fysiotherapie en mag je de titel MSc voeren. Alle opleidingen van SOMT University of Physiotherapy zijn geaccrediteerd door de NVAO.

Voorwaarden / overeenkomsten