Home Over ons Veelgestelde vragen

Vind hieronder het antwoord op uw vragen rondom opleidingen en praktische zaken.
Klik op de vraag om het antwoord uit te klappen en meer te lezen.

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

1 september is de uiterste inschrijfdatum, maar individuele aanvragen voor latere inschrijving zijn altijd mogelijk.

Voor de HBO masteropleidingen is tijdige inschrijving echter aan te raden, dit in verband met het indelen van de groepen wat gebeurt op postcode.

Voor de universitaire bachelor Fysiotherapie hanteren wij een beperkt aantal eerstejaars inschrijving, namelijk 60. Tijdige inschrijving kan in dit geval dus ook zeker van belang zijn. 

Is er een limiet op aantal inschrijvingen per Masteropleiding?

We hanteren geen limiet op het aantal inschrijvingen per opleiding. 

Hoe groot zijn de onderwijsgroepen?

Wij werken met kleine onderwijsgroepen. Een onderwijsgroep bestaat uit maximaal 15 studenten.

Hoe zit het met CKR registers?

De HBO masteropleidingen Manuele Therapie, Bekkenfysiotherapie,  Sportfysiotherapie en Fysiotherapie in de Geriatrie zijn geldig voor registratie in de CKR deelregisters en aantekeningenregisters. 

Ik ben werkgever, geldt de WVA regeling?

Als uw werknemer bij SOMT University of Physiotherapy een opleiding gaat volgen, komt u als werkgever helaas niet in aanmerking voor de WVA-regeling.

Ik heb het verkeerde profiel gekozen, hoe kan ik toch aan de toelatingseisen van de universitaire bachelor Fysiotherapie voldoen?

Indien je niet over het juiste diploma en vakkenpakket / profiel beschikt, en daarmee dus niet voldoet aan de nadere vooropleidingseisen, dan dien je aanvullende examens af te leggen. Deze aanvullende examens worden georganiseerd door de CCVX. Met uitzondering van Wiskunde zijn deze examens in het Nederlands. Het Wiskunde-examen kan zowel in het Engels als in het Nederlands worden afgelegd.

Ik wil graag nascholing verzorgen bij jullie. Kan dat?
Bent u Master Fysiotherapeut en wilt u graag nascholing of bijscholing verzorgen bij ons, neemt u dan contact op met onze coördinator nascholing en bijscholing. We hebben kwaliteit hoog in ons vaandel staan, dus niet alle voorstellen worden geaccepteerd. Belangrijk zijn wetenschappelijke evidentie en natuurlijk ruime doceerervaring.
Is de cursus, masterclass of symposium geaccrediteerd?

Per cursus, masterclass en symposium wordt bekeken voor welk KNGF register accreditatie wordt aangevraagd. Als accreditatie is toegekend, staan de bijbehorende punten vermeld in het menu-item 'Accreditatie' van het betreffende event. Soms is de accreditatie nog in aanvraag bij start van een event; dit vermelden we ook op de site. Aan vermelding van accreditatiepunten op de site kunnen geen rechten worden ontleend.

Kan ik de opleiding versneld doen of zijn er vrijstellingen mogelijk?

Voor onze HBO-masteropleidingen is het in bepaalde gevallen mogelijk om vrijstelling te krijgen. We kunnen dit slechts beoordelen op grond van jouw persoonlijke situatie. Neem contact op met ons voor een advies.

Tevens is het bij ons, in sommige gevallen mogelijk, de titel Master of Science te behalen via ons verkorte traject.

Voor de universitaire opleidingen is het niet mogelijk de opleiding versneld te doen of vrijstellingen te krijgen.

Kan ik me inschrijven met een HBO diploma of HBO propedeuse?

Dit kan mits er voldoende (aantoonbare) kennis op VWO-niveau is van de vakken Biologie, Natuurkunde, Wiskunde en Scheikunde. Mogelijk is een voortentamen hiervoor vereist. Deze voortentamens worden georganiseerd door de CCVX. Jouw specifieke geval kan je voorleggen aan de toelatingscommissie via university@somt.nl. Deze beoordeelt dan of je aan de eisen voldoet en wat je nog nodig hebt om toegelaten te worden.

Kom ik in aanmerking voor studiefinanciering?

Ja, voor onze universitaire bachelor Fysiotherapie is het mogelijk studiefinanciering aan te vragen. Aangezien de opleiding privaat bekostigd wordt kan er zelfs meer geleend worden voor het collegegeld dan bij een reguliere studie. Je kunt studiefinanciering aanvragen via deze pagina bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Krijg ik na een HBO masteropleiding de titel Master of Science (MSc)?

Sinds 1 juli 2014 krijg je, na het volgen van een HBO-master aan SOMT University of Physiotherapy, op je diploma de titel MSc. De titel wordt verworven door het afronden van de Masteropleiding. Voor studenten die eerder afstuderen geldt geen overgangsrecht; de nieuwe titels worden niet met terugwerkende kracht ingevoerd. Meer informatie lees je in de publicatie van de Staatscourant.

Waar vind ik de Algemene Voorwaarden?

De Algemene Voorwaarden heten bij ons Voorwaarden studieovereenkomst. Hierin staan alle afspraken beschreven tussen de student en SOMT University of Physiotherapy.

Word ik geholpen met het vinden van een stageplaats?

Ja, wij helpen bij het vinden van een geschikte stageplaats.

Zijn jullie lid van het NRTO?
Zijn de opleidingen erkende opleidingen?

Ja, al onze opleidingen zijn geaccrediteerd door de NVAO. 

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij?

Neem contact met ons op