Home Nieuws Nieuwspagina

Vitaliteitscentrum

02 december 2022
Vitaliteitscentrum

Vitaliteit is in onze samenleving een steeds belangrijker thema. Hoe kun je ervoor zorgen dat je vitaal en fit blijft en voorkomen dat je ziek wordt en uitvalt? Hoe kun je zo gezond mogelijk ouder worden en zo goed mogelijk blijven functioneren in de maatschappij? Door regelmatig te meten krijg je grip op veranderingen in je vitaliteit.

Bij SOMT University of Physiotherapy hebben we veel specialistische kennis over het menselijk bewegen én vinden we het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een gezonde en vitale samenleving. Daarom stellen we ons vitaliteitscentrum open voor individuen en voor bedrijven. Hier bieden we metingen aan die registreren hoe fit en vitaal iemand is en hoe goed iemand kan functioneren, maar ook of er risico’s zijn om minder vitaal te worden. We noemen dit het meten van functionele gezondheid.

In ons vitaliteitscentrum voeren wij op dit moment een langlopende studie uit onder 2.500 inwoners van Amersfoort boven de 55 jaar. Met dit onderzoek zijn we op zoek naar voorspellende factoren voor gezond ouder worden. Deze kennis zetten we nu ook in voor jou, als je meer wilt weten over je eigen vitaliteit of de vitaliteit van je werknemers.

Wat we meten in het vitaliteitscentrum

Je vitaliteit wordt niet alleen bepaald door je fysieke gezondheid. Ook je leefstijl, je eetpatroon en je mentale en sociale situatie zijn hierop van invloed. Daarom meten wij in ons vitaliteitscentrum maar liefst zeven verschillende factoren.

Alle metingen zijn wetenschappelijk onderbouwd en worden uitgevoerd door getrainde onderzoekers. Metingen gekoppeld aan hart- en longcapaciteit zijn gekoppeld aan een bezoek aan een arts. Na afloop van de metingen ontvang je direct je resultaten en een advies op maat.

Mogelijkheden voor individuen

Ben je gewoon eens nieuwsgierig hoe het gesteld is met jouw vitaliteit, of wil je over een wat langere periode een aantal factoren in de gaten houden? Iedereen is welkom in ons vitaliteitscentrum! Er is geen leeftijdsgrens.
Als je als privépersoon inzicht wil in je vitaliteit, dan bieden hebben we volgende opties.

Interesse? Neem contact op!

Mogelijkheden voor werkgevers

Als werkgever is het belangrijk om te investeren in de gezondheid van je werknemers. Dit verhoogt het werkplezier en de betrokkenheid. Daarnaast is het inschatten van risico op uitval ook van belang. Preventie kan dan heel gericht uitval door ziekte voorkomen.
Voor bedrijven bieden we maatwerk om bij groepen medewerkers eenmalig of terugkerend vitaliteitsmetingen te doen. Graag kijken we samen naar welke combinatie van metingen het beste aansluit bij de bedrijfsdoelen.

Hiernaast hebben we voor bedrijven de mogelijkheid voor

  • (Gedeeltelijke) incompany metingen
  • (Incompany) cursussen. Bijvoorbeeld rondom thema’s als stress, voeding, eerste signalen van verlies van vitaliteit
  • Teamdagen met metingen en sessies over bijvoorbeeld voeding, burn-out, hoe fit te blijven, gezond koken, mindfullness, etc.
  • Bloedonderzoek

Voor bedrijven leveren we graag maatwerk 

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van ons vitaliteitscentrum voor bedrijven! Van een eenmalige meting tot een abonnementsvorm, samen komen we tot een vorm die past bij jullie behoeften.
Heb je vragen, wil je meer weten over de kosten, of wil je meteen een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via 033 4560737 of vitaliteitscentrum@somt.nl