Home Nieuws Nieuwspagina

Train je vaardigheden met deze 3 cursussen!

20 september 2023
Train je vaardigheden met deze 3 cursussen!

In de wereld van de fysiotherapie komt steeds nieuwe wetenschappelijke kennis beschikbaar en veranderen richtlijnen continu. Ook je eigen manuele vaardigheden moet je blijven trainen om je vaardigheidsniveau, binnen de context van nieuwe ontwikkelingen, te handhaven en te verbeteren. Hoe zorg jij dat je up-to-date blijft in kennis en vaardigheden en zo je pati├źnten altijd de best mogelijk fysiotherapeutische zorg kunt bieden?
Bij SOMT University of Physiotherapy ben je hiervoor aan het goede adres! In onze nascholing zorgen we ervoor dat je je kennis, vaardigheden en competenties kunt onderhouden en verdiepen.

Up-to-date vaardigheidstraining van mobilisaties van de extremiteiten

De scholing betreft een volledig nieuwe cursus van twee dagen. Startend vanuit de basisprincipes van osteo- en artrokinematica, is het centrale onderwerp de vaardigheidstraining van manuele mobilisaties van de schouder, elleboog, pols, heup, knie en enkel. De vaardigheden bespreken we continue in de context van casuïstiek, waarbij diagnostisch, klinisch en prognostisch redeneren niet zal ontbreken.

  • 6 en 20 december
  • Deelnemers: Algemeen Fysiotherapeuten

Trainen van mobilisaties en manipulaties van de extremiteiten; een update

Dit is een volledig vernieuwde cursus van vier dagen, passend bij de moderne manueel therapeut. Startend vanuit de basisprincipes van osteo- en artrokinematica, is het centrale onderwerp de vaardigheidstraining van (complexe) mobilisaties en manipulaties van de schouder, elleboog, pols, heup, knie en enkel. Ook zullen trauma-analyse en relevante diagnostische vaardigheden de revue passeren

  • 1 - 8 - 22 - 29 november
  • Deelnemers: (Master) Manueel therapeuten

Trainen van manipulaties aan de wervelkolom; een update

In deze training zorgen we ervoor dat je manueel therapeutische skills met betrekking tot de cervicale, thoracale en lumbale wervelkolom weer helemaal up-to-date zijn. Hiertoe behoren onder andere aspecifieke en specifieke mobilisaties en manipulaties (HVT-technieken). Trainen en van deze skills zijn noodzakelijk om een hoog-complex vaardigheidsniveau te handhaven en verbeteren.

  • 23 en 30 november
  • Deelnemers: Master Manueel Therapeuten en Manueel Therapeuten