De gezondheidszorg in Nederland is in beweging. Met de opkomst van nieuw onderzoek, technologie en data, komen de verschillende disciplines van zorg steeds dichter bij elkaar te staan. Onze interdisciplinaire kennis en expertise neemt toe, wat tot nieuwe ontwikkelingen leidt binnen de zorg. De ‘Blended Care’ is in opkomst, een interdisciplinaire vorm van samenwerking tussen zorgprofessionals om de beste zorg te kunnen garanderen.

Deze nieuwe trend vertaalt zich ook naar ontwikkelingen binnen de fysiotherapie. Het belang van medische kennis, interdisciplinaire samenwerking tussen de eerste- en tweedelijnsgezondheidszorg, en academische en wetenschappelijke vaardigheden wordt steeds groter. Als fysiotherapeut sta je straks niet langer in de eerste lijn, maar kun je je positioneren als de anderhalve lijn zorgprofessional. Een nieuwe professional die medische kennis biedt naast de oorspronkelijke taken van de fysiotherapeut.

Binnen deze nieuwe positie vallen meerdere specialisaties die tot nu toe nog niet zijn opgenomen in het fysiotherapeutisch onderwijspakket. Als erkend fysiotherapeutisch en medisch expert, zet SOMT University of Physiotherapy haar expertise in om iedere student de kans te bieden zijn/haar kennis te verdiepen in deze nieuwe specialisaties, naast hun master opleiding.

De Expert Topics - voor extra verdieping

De Expert Topics zijn meerdaagse cursussen, gedoceerd door experts en specialisten, die dieper in zullen gaan op verschillende complexe aspecten van het bewegingsapparaat en de laatste ontwikkelingen in de zorg. Van de beginselen van Farmacologie tot Lifestyle support, deze Topics bieden iedere student de medische kennis om zich voor te bereiden op de fysiotherapie van de toekomst.

Als eerste- en tweedejaars HBO Master student bij SOMT University of Physiotherapy krijg je de eerste Topic gratis bij je inschrijving, te gebruiken over je hele opleidingstijd.

Positioneer jezelf als de fysiotherapeut van de toekomst met een Master of Science én de juiste interdisciplinaire medische kennis. Kies hieronder een topic naar keuze, en schrijf je meteen in. Let wel, vol is vol!

Agenda

Symposium: aanhoudende musculoskeletale pijn bij kind en adolescent in de 1elijns fysio
05 juli 2022

Duur: 1 dag
Deelnemers: Algemeen fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Manueel therapeut

Lees verder
Hip-spine bij sportblessures
22 september 2022

Duur: 2 dagen

Lees verder
Oefentherapie bij Lage Rugpijn
29 september 2022

Duur: 1 dag

Lees verder
Masterclass Aandoeningen Cervicale Wervelkolom
05 oktober 2022
ENGELSTALIG
Duur: 2 dagen
Lees verder
Anderhalvelijnszorg: Farmacologie en fysiotherapie
02 november 2022
Duur: 2 dagen
Deelnemers: Algemeen Fysiotherapeuten, Alle specialisaties
Lees verder
Practicumonderwijs: Anatomie van de Schoudergordel
30 november 2022

Duur: 1 dag
Deelnemers: Algemeen, Manueel en Sportfysiotherapeuten

Lees verder