De gezondheidszorg in Nederland is in beweging. Met de opkomst van nieuw onderzoek, technologie en data, komen de verschillende disciplines van zorg steeds dichter bij elkaar te staan. Onze interdisciplinaire kennis en expertise neemt toe, wat tot nieuwe ontwikkelingen leidt binnen de zorg. De ‘Blended Care’ is in opkomst, een interdisciplinaire vorm van samenwerking tussen zorgprofessionals om de beste zorg te kunnen garanderen.

Deze nieuwe trend vertaalt zich ook naar ontwikkelingen binnen de fysiotherapie. Het belang van medische kennis, interdisciplinaire samenwerking tussen de eerste- en tweedelijnsgezondheidszorg, en academische en wetenschappelijke vaardigheden wordt steeds groter. Als fysiotherapeut sta je straks niet langer in de eerste lijn, maar kun je je positioneren als de anderhalve lijn zorgprofessional. Een nieuwe professional die medische kennis biedt naast de oorspronkelijke taken van de fysiotherapeut.

Binnen deze nieuwe positie vallen meerdere specialisaties die tot nu toe nog niet zijn opgenomen in het fysiotherapeutisch onderwijspakket. Als erkend fysiotherapeutisch en medisch expert, zet SOMT University of Physiotherapy haar expertise in om iedere student de kans te bieden zijn/haar kennis te verdiepen in deze nieuwe specialisaties, naast hun master opleiding.

De Expert Topics - voor extra verdieping

De Expert Topics zijn (meerdaagse) cursussen, gedoceerd door experts en specialisten, die dieper in zullen gaan op verschillende complexe aspecten van het bewegingsapparaat en de laatste ontwikkelingen in de zorg. Van de beginselen van Farmacologie tot Lifestyle support, deze Topics bieden iedere student de medische kennis om zich voor te bereiden op de fysiotherapie van de toekomst.

Als student, die een HBO-Master opleiding volgt bij SOMT University of Physiotherapy, krijg je één Topic gratis bij je inschrijving, te gebruiken over je hele opleidingstijd.

Positioneer jezelf als DE fysiotherapeut van de toekomst met een opleiding aan de SOMT University of Physiotherapy én de juiste interdisciplinaire medische kennis. Kies hieronder een topic naar keuze, en schrijf je meteen in. Let wel, vol is vol!

Agenda

Masterclass Aandoeningen Cervicale Wervelkolom - Engelstalig
06 maart 2024

Duur: 2 dagen
Dit betreft een Engelstalige cursus.

Lees verder
Masterclass: Ultrasound Diagnostic Imaging & Lower Extremity Pathology: Engelstalig
13 maart 2024
Duur: 2 dagen
Ingangsniveau : De cursist is grotendeels bekend met de gestandaardiseerde protocollen van het European Society of Musculoskeletal Radiology (ESSR) van de heup, knie en enkel en beheerst musculoskeletale echografie op een basis- tot gevorderd niveau.
Lees verder
SI gewricht en chronische bekkengordelpijn
09 april 2024
Duur: 2 dagen
Ingangsniveau: (Master) Bekkenfysiotherapeuten (i.o) en bekkenoefentherapeuten (i.o)
Lees verder
Oefentherapie bij Lage Rugpijn
17 april 2024

Duur: 2 dagen

Lees verder
Practicumonderwijs: Anatomie van de Schoudergordel
15 mei 2024

Duur: 1 dag
Ingangsniveau : Minimaal Algemeen FT
Investering: € 285,-
Deelnemers: Algemeen, Manueel en Sportfysiotherapeuten

Lees verder