Home Onderwijs HBO-Masteropleidingen in de Fysiotherapie Master Sportfysiotherapie Masteropleiding Sportfysiotherapie voor Manueel Therapeuten

Inhoud reguliere masteropleiding sportfysiotherapie voor manueel therapeuten

De opleiding Master of Science Sportfysiotherapie heeft als doel fysiotherapeuten op te leiden tot sportfysiotherapeuten die zorg dragen voor preventie, advisering en behandeling van patiënten met sportgerelateerde klachten en aandoeningen, met enkelvoudige, meervoudige of complexe gezondheidsproble­matiek. Als sportfysiotherapeut richt jij je daarbij op het dagelijks functioneren van de sporter in al zijn facetten.

Daarbij heb je een belangrijke taak om het geheel van activiteiten dat nodig is om de onderliggende oorzaak van de problematiek gunstig te beïnvloeden. Als sportfysiotherapeut zorg je ervoor dat de sporter in de best mogelijke fysieke, psychische en sociale conditie verkeert. Dit alles is erop ge­richt om de sporter op het gewenste en hoogst mogelijke niveau van sportuitoefening terug te laten keren.

Er bestaat een sterke relatie tussen de sportfysiotherapie en manuele therapie waarbij de opleiding Master of Science Sportfysiotherapie geschikt is om je inzichten in performance, motorisch leren, pathofysiologische processen en sportrevalidatie, in relatie tot sportgerelateerde gezondheidsproblemen van de extremiteiten, te verdiepen en vernieuwen.

Als Master Manuele Therapie bezit je al een aantal competenties m.b.t. arthrogene technieken en kan je vrijstelling krijgen voor de onderwijsgroepen en werkgroepen omtrent manueel diagnostische en therapeutische vaardigheden aan de wervelkolom en extremiteiten. Als Master Manuele Therapie ben je na het volgen van de opleiding Sportfysiotherapie in staat al je vaardigheden te integreren in sportgerelateerde contexten en daarmee word je de musculoskeletaal specialist bij uitstek. De opleiding wordt aangeboden tegen een aantrekkelijk tarief.

Studiedagen & studiebelasting

De studiebelasting ligt op ongeveer 12-16 uur per week, exclusief stage. Het onderwijs wordt gegeven in 3 onderwijsblokken per jaar. Elk onderwijsblok omvat 6 dagen: van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot en met 17:00 uur en wordt gegeven bij SOMT University of Physiotherapy in Amersfoort. Eventuele vrijstellingen worden vooraf besproken.

Contact

Indien er meer informatie wordt gewenst, kan u contact opnemen met Inne Aerts. Tijdens een persoonlijke afspraak kan er meer uitleg gegeven over de organisatie van deze opleiding.