Home Nieuws Nieuwspagina

5 vragen aan | Sam van der Wel

17 december 2019
5 vragen aan | Sam van der Wel

"Na het bezoeken van een open dag was ik overtuigd. De energie die de studenten en docenten uitstraalden, de overzichtelijkheid van de gebouwen, de lesmethoden en vooral de lesstof spraken mij onwijs aan. Tot nu toe ben ik nog niet teleurgesteld.", aldus Sam van der Wel, eerstejaars student universitaire bachelor Fysiotherapie.

Waarom heb je gekozen voor een opleiding bij SOMT University of Physiotherapy?

Even voordat ik 19 werd kreeg ik de uitslag van mijn examens, ik was geslaagd. Er stond een prachtige zomer voor de boeg met vooral veel feesten en gezelligheid. Het maken van een keuze als het ging om een opleiding of studierichting was voor, tijdens en vooral na de examens een laatste prioriteit voor mij. Hierdoor heb ik mij nooit goed kunnen verdiepen in mijn talenten en interesses op het gebied van onderwijs.

Toch ben ik, enigzins hopeloos, begonnen aan de opleiding BCS Biomedical Sciences aan de VU. Na 4 maanden (begin Januari) wist ik al vrij zeker dat ik wilde stoppen. De stof was te diepgaand voor mij en in de praktijk kwam het neer op labonderzoek.

Per toeval ben ik op de website van de SOMT University of Physiotherapy terecht gekomen. Meteen trok de openingspagina over de bachelor mijn aandacht. Na het bezoeken van een opendag was ik overtuigd. De energie die de studenten en docenten uitstraalden, de overzichtelijkheid van de gebouwen, de lesmethoden en vooral de lesstof spraken mij onwijs aan. Tot nu toe ben ik nog niet teleurgesteld.

Wat vind je van de kundigheid en aanpak van docenten?

Over het algemeen ben ik zeer tevreden. Alle docenten weten precies wat een bachelor Universitaire Fysiotherapie inhoudt. Velen, zo niet allen, werken naast docent ook nog als fysiotherapeut of zijn betrokken bij gerelateerde beroepen. Opvallend genoeg is alle kennis ‘up to date’, wat wij als studenten aangeboden krijgen als lesstof komt voort uit de meest recente onderzoeken. Een docent die mee gaat met zijn tijd ondanks zijn leeftijd is bijzonder en erg belangrijk om deze opleiding te onderscheiden. Het laagste niveau van betrouwbare kennis is immers ‘expert opinion’.

Wat is voor jou een bijzonder moment geweest in de opleiding?

Ik ben niet altijd even voorzichtig met mijn eigen lichaam. Zo heb ik in de afgelopen jaren wat schade opgelopen. Toch wist ik niet altijd precies wat er nou in mijjn eigen lichaam gebeurd was en wat de oorzaak en gevolgen daarvan konden zijn. Wekelijks ga je uit de kleren en ben je bezig om het menselijk lichaam te ontleden en uit te vinden. I.c.m. de werkgroepen leer je als student waanzinnig veel in korte tijd. Nu begrijp ik mijn lichaam beter, op sommige momenten was dat heel interessant.

Maar niks gaat nog boven de introdagen, wat heb ik toen gelachen en op een perfecte manier kennis gemaakt met mijn medestudenten. Team Groen!

Als ik SOMT University of Physiotherapy zeg, dan zeg jij

Kennis en vrienden. Als je beginnend student bent aan SOMT University of Physiotherapy is de hoeveelheid kennis binnen de Universiteit indrukwekkend. 2e jaars studenten beschikken al over onwijs veel kennis. Voor mij werkt het heel motiverend, ik had al snel het gevoel dat ik elk uur op de Universiteit iets nieuws leer.

Ook heb ik snel goede vrienden gemaakt. De introdagen waren al super, maar wij zijn ook maar begonnen met 23 studenten. Inmiddels heb ik met verschillende medestudenten al een biertje gedronken op de terrassen in Amersfoort en Utrecht. Ook zijn we wezen stappen in Nijmegen en zo leer je elkaar heel goed kennen. Vrienden voor lange tijd.

Wat zijn jouw verwachtingen van deze studie als je bent afgestudeerd?

Dat is een moeilijke vraag, na een paar maanden studeren denk je daar nog niet echt over na. Ik ga er vanuit de best opgeleide specialist van het bewegingsapparaat te zijn. Ik heb helemaal nog geen plannen gemaakt voor als ik klaar ben, nog even genieten van die jaartjes als student.